Pràctica Hardware 1r E.S.O

La pràctica es compon de dues fases:


1a: Teòrica:
On adquirirem i definirem els conceptes principals de maquinari i la relació entre els mateixos:


Conceptes de:
1. Pantalla: VGA...
2. CPU: Placa base, targeta gràfica, targeta de so, targeta de xarxa, disc dur, memòria RAM, pila BIOS, processador, disipador i uns altres...
3. PERIFÈRICS: ratolí, impressora, teclat, altaveus i uns altres...


Una vegada definits, detallats i adquirits els conceptes, es passarà a la segona fase, la fase pràctica.




2a Pràctica:
- Organització: 3 grups de 8-9 persones. Amb un llibre o manual com a suport per grup i un alumne encarregat de gestionar el material del grup. 
Cada grup se situarà en una zona delimitada per a l'ocasió, amb una CPU, i una pantalla.
També disposarem d'una zona de material de suport comú, on trobarem tornavisos, cargols, caixes amb els perifèrics corresponents i altres accessoris que considerem oportuns. Tot això, es trobarà detallat i diferenciat en diferents caixes amb la imatge de cada material.




- Posada en pràctica: Composta de tres fases diferenciades:


a) Reconeixement (5'): On cada grup podrà observar detingudament l'estat en el qual es troba totes les peces de maquinari i les seves respectives connexions.


b) Desmuntar (20'): En aquesta fase el docent detallarà que peces s'han d'extreure en un ordre de dificultat creixent. Després de l'extracció de la peça, aquesta ha de ser guardada per l'encarregat del material del grup.


c) Muntar (25'): Una vegada finalitzada l'extracció de les peces de hardware, hem de començar a muntar l'equip. En aquest cas es deixarà a lliure disposició del grup el muntatge de les peces extretes, a més d'haver d'afegir la pantalla i els perifèrics requerits (ratolí, teclat i en defecte d'això impressora).


Una vegada muntades les peces requerides es passarà a connectar els cables en la font d'alimentació i passar a encendre l'equip. Si aquest s'encén amb una només xiuletada, la pràctica haurà estat reeixida, en cas contrari la connexió amb alguna part de maquinari haurà estat errònia i haurem de pal·liar el problema.


Aquí finalitza la pràctica maquinari i recordar que encara no podrem entrar al sistema operatiu (windows) posat que aquest encara no ha estat instal·lat, est serà l'inici de la següent pràctica, la pràctica de programari.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada